L’art subtil i ingràvid de l’artista Dolors Puigdemont

Transparència endins: l’art subtil i ingràvid de Dolors Puigdemont a la Fundació Vila Casas

Transparència endins: l’art subtil i ingràvid de Dolors Puigdemont a la Fundació Vila Casas

La Fundació Vila Casas acull fins al 31 de març l’exposició Transparència endins de l’escultora Dolors Puigdemont (Amer, 1950), una mostra que proposa un viatge al seu interior a través d’obres que juguen amb la llum, l’ombra, el moviment i els elements naturals.

L’exposició, que ocupa tot l’espai del Museu Can Mario de Palafrugell, ha estat concebuda com una instal·lació en la qual totes les obres -creades majoritàriament a partir del 2006- estableixen diversos nivells d’afinitat i de relació entre elles. L’artista hi fa avinent la diversitat de tècniques i materials, naturals i artificials, que ha treballat els darrers anys, i que en les seves mans han esdevingut subtils i sovint ingràvids.

Puigdemont, que ha mantingut una trajectòria artística sostinguda que ha presentat regularment en nombroses exposicions des dels anys vuitanta, explora en aquesta mostra la transparència com a concepte i com a material. Amb Transparència endins, l’artista ens convida a ser partícips de les diferents obres que omplen l’espai amb el seu cos, el seu moviment i les seves ombres. El pes de cada una d’elles es contraposa amb la fragilitat del conjunt que, a través dels elements de la natura, com ara l’aigua, l’aire, la llum i els colors, ens embolcalla i ens inclou dins l’espai expositiu.

Entre les obres que es poden contemplar a l’exposició, destaquen Casa de l’ànima, una instal·lació de grans dimensions que simbolitza el refugi de l’ésser humà, o Llum i ombra, una sèrie de peces de paper de seda que creen un joc de contrastos entre la llum natural i artificial. També es poden veure obres que utilitzen materials com el vidre, el ferro, el plàstic o el filferro, que l’artista transforma amb delicadesa i sensibilitat.

L’exposició Transparència endins es pot visitar de dimarts a divendres de 10 a 13 h i de 17 a 20 h, i els dissabtes, diumenges i festius de 11 a 14 h i de 17 a 20 h. El preu de l’entrada és de 4 euros, amb reduccions per a estudiants, jubilats i grups. El primer diumenge de cada mes l’entrada és gratuïta. A més, el dissabte 2 de març a les 12 h, es farà una visita guiada a l’exposició de la mà de la mateixa artista Dolors Puigdemont.

Museu Can Mario de Palafrugell