Quants dies va estar atrapat?

Phil, l'home del temps d'una cadena de televisió, és un any més enviat a Punxstawnwey, a cobrir la informació del festival del Dia de la Marmota. En el viatge de tornada, Phil i el seu equip es veuen sorpresos per una tempesta que els obliga a tornar a la petita ciutat.

La pel·lícula Atrapat en el temps amb Bill Murray

Simon Walawer és un escriptor de la revista What Culture, que va publicar un article titulat «Just How Many Days Does Bill Murray REALLY Spend Stuck Reliving Groundhog Day?«. En aquest article, Walawer intenta calcular el temps exacte que Phil Connors, el personatge de Bill Murray, passa atrapat en el dia de la marmota. Per fer-ho, Walawer es basa en diverses fonts, com el guió original, les declaracions del director i els actors, i el seu propi anàlisi de les escenes de la pel·lícula.

Walawer arriba a la conclusió que Phil Connors viu el dia de la marmota durant 12.403 dies, és a dir, 33 anys i 358 dies. Aquesta xifra és molt superior als 10 anys que va estimar el director Harold Ramis, i als 8 anys i 8 mesos que va calcular un altre escriptor, Stephen Tobolowsky, que interpreta a Ned Ryerson a la pel·lícula. Walawer explica el seu raonament en el seu article, però bàsicament es divideix en tres parts:

  • La primera part és el temps que Phil Connors necessita per aprendre a parlar francès, tocar el piano, esculpir el gel, i altres habilitats que mostra a la pel·lícula. Walawer assumeix que Phil Connors dedica 4 hores al dia a cada habilitat, i que necessita uns 10 anys per dominar-les. Això suma uns 3.650 dies.
  • La segona part és el temps que Phil Connors passa intentant sortir del bucle temporal, ja sigui suïcidant-se, seduint a Rita, o fent altres coses. Walawer estima que Phil Connors prova unes 300 vegades cada estratègia, i que cada dia té una durada mitjana de 16 hores. Això suma uns 6.000 dies.
  • La tercera part és el temps que Phil Connors passa acceptant la seva situació i millorant com a persona, ajudant als altres, i enamorant-se de Rita. Walawer creu que Phil Connors necessita uns 2 anys per canviar la seva actitud, i uns 2 anys més per guanyar-se el cor de Rita. Això suma uns 2.753 dies.

La suma de les tres parts dóna el resultat final de 12.403 dies. Aquest és el temps que, segons Walawer, Phil Connors viu el dia de la marmota.  Si vols llegir el seu article complet, pots fer-ho aquí.

Atrapat en el Temps