David Hockney: més enllà de la pintura – Una vida dedicada a l’art i l’activisme

David Hockney, nascut a Bradford, Anglaterra, l'any 1937, és un dels artistes més influents del segle XX. La seva obra, que abarca pintura, dibuix, gravat, fotografia i vídeo, es caracteritza per la seva sensualitat, el seu humor i la seva capacitat per captar la bellesa del món quotidià.

David Hockney

Un artista pop que va capturar la Califòrnia dels 60


David Hockney, nascut a Bradford, Anglaterra, l’any 1937, és un dels artistes més influents del segle XX. La seva obra, que abarca pintura, dibuix, gravat, fotografia i vídeo, es caracteritza per la seva sensualitat, el seu humor i la seva capacitat per captar la bellesa del món quotidià.

Hockney va estudiar art al Royal College of Art de Londres, on va començar a experimentar amb l’abstracció i el pop art. A principis dels anys 60, es va traslladar a Los Angeles, on va trobar inspiració en la cultura californiana i la seva llum vibrant. La seva obra va començar a reflectir un estil més figuratiu, amb escenes de la vida quotidiana i paisatges.

Algunes de les obres més conegudes de Hockney inclouen «A Bigger Splash» (1967), una pintura que representa una piscina amb un trampolí i quatre figures; «Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)» (1972), un autoretrat en què l’artista es veu davant d’una piscina; «My Parents» (1977), un retrat dels seus pares, pintat en un estil realista; i «The Arrival of Spring in Woldgate, East Yorkshire» (2011), una pintura a gran escala que representa un paisatge anglès.

Hockney ha estat influenciat per una gran varietat d’artistes, incloent Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet i Edward Hopper. També ha estat influenciat per la cultura popular, com ara el cinema i la fotografia.

El treball de Hockney ha tingut un impacte important en el món de l’art. Ha contribuït a la redefinició del pop art i ha ajudat a popularitzar l’ús de la pintura figurativa.

A més de la seva obra artística, Hockney ha estat un defensor dels drets dels homosexuals i ha participat en diversos projectes de caràcter social.

Avui dia, amb més de 80 anys, Hockney segueix treballant activament i produint obres d’art innovadores i originals. La seva figura és una de les més importants del panorama artístic contemporani.