Quatre museus catalans exposen obres procedents de les galeries

Quatre museus catalans exposen obres procedents de les galeries per a que dialoguin amb les seves col·leccions

FORMA PART DE LA SETMANA DE L’ART 2023

Quatre museus catalans exposen obres procedents de les galeries per a que dialoguin amb les seves col·leccions

‘Visites inesperades’ es presenta als museus Can Framis – Fundació Vilà Casas, el Maricel de Sitges, el d’Art Modern de Tarragona i el de Lleida


Quatre museus catalans exposen obres de diferents artistes procedents de galeries catalanes per a que dialoguin amb les seves respectives col·leccions permanents. Les mostres estan comissariades per Montse Frisach i s’han inaugurat entre ahir i avui en el marc de la Setmana de l’Art, que organitza l’associació Galeries d’Art de Catalunya. 

Visites inesperades és una iniciativa que fomenta el trànsit de les obres d’art entre les galeries d’art i els museus. Les obres seleccionades es col·loquen en les mateixes sales de les respectives col·leccions permanents i dialoguen amb l’entorn o amb alguna de les peces del seu costat. Aquest panorama presenta estils i períodes diferents, però amb alguns elements en connexió, que permet dibuixar proposta de contrastos i proximitat entre les peces amfitriones i les visitants.

Els quatre museus que participen en la proposta han cedit espai a les obres convidades, sigui afegint-les en el seu recorregut o bé substituint-les temporalment per peces de les col·leccions permanents. En total, es tracta de 22 peces de 22 artistes i 19 galeries d’art d’arreu del país.

Els museus que reben aquestes Visites inesperades són el Museu Can Framis – Fundació Vilà Casas (Barcelona), el Museu de Maricel (Sitges), el Museu d’Art Modern de Tarragona i el Museu de Lleida. La mostra a Can Framis es pot veure fins al 31 de desembre i en els altres tres museus fins al 7 de gener.

La tercera edició de la Setmana de l’Art una seixantena de propostes signades per 50 organitzacions, que van de galeries d’art a museus, passant per fundacions i centres d’art. Fins l’1 de desembre, el programa presenta exposicions, rutes culturals (a peu i en bus), concerts, performances, diàlegs, presentacions, projeccions, trobades amb artistes, tallers i altres experiències destinades a situar l’art com a centre d’atenció i pol d’atracció de diferents públics.