A voltes amb el Carnaval

llanos de aridane carnaval

Aquest és un resum del que ha passat amb el cartell de carnaval de Los Llanos de Aridane a la illa de la Palma (Canàries):

  • El cartell, que representa una dona robot amb aspecte futurista, es pot descarregar gratuïtament del portal Freepik. El cartell va ser creat per una intel·ligència artificial, sense cap autor humà.
  • L’Ajuntament de Los Llanos de Aridane va presentar el cartell el passat 16 de gener, sense donar cap explicació sobre el seu origen o selecció. El carnaval d’aquest any té com a temàtica ‘El Futur, La Galàxia, L’Astronomia i Les Estrelles’.
  • El problema és que l’Ajuntament havia anunciat en octubre que convocaria un concurs públic per triar el cartell, però finalment no ho va fer. Això va provocar el malestar de molts dissenyadors, il·lustradors i artistes, que s’han sentit enganyats i menyspreats pel Consistori.
  • El creador de continguts sobre disseny gràfic i marques, Marco Creativo, va compartir un vídeo en TikTok en el que criticava la decisió de l’Ajuntament i la qualificava de “cutreça”. El vídeo va tenir molta repercussió i va generar una gran polèmica en les xarxes socials.
  • L’Ajuntament no ha donat cap resposta oficial sobre el tema, ni ha retirat el cartell de la seva web. Tampoc ha fet cap comunicat sobre el procés de selecció o els criteris utilitzats. Molts veïns i visitants han expressat el seu rebuig al cartell i han demanat que es respecti el treball dels artistes locals.