Chiharu Shiota a Barcelona: Un Diàleg Visual amb Antoni Tàpies

Chiharu Shiota a Barcelona: Un Diàleg Visual amb Antoni Tàpies

Chiharu Shiota Teixeix Memòries a la Fundació Tàpies: Una Fusió Artística

La Fundació Antoni Tàpies de Barcelona celebra el centenari del reconegut artista català amb una exposició extraordinària de l’artista japonesa Chiharu Shiota. Titulada ‘Cadascú, un univers’, la mostra és una conversa visual entre les obres de Shiota i Tàpies, així com amb l’arquitectura mateixa del museu.

Shiota, coneguda internacionalment per les seves instal·lacions enigmàtiques fetes amb fils de llana, crea un espai on els fils sanguinis connecten els objectes, els espais i les emocions, teixint una xarxa que reflecteix la complexitat de les relacions humanes i la memòria. La seva obra ‘Between us’ de 2020 és un exemple destacat d’aquesta tècnica.

La mostra també explora la relació de Shiota amb la terra, el passat i la memòria, establint un diàleg amb la simbologia de Tàpies. Aquest intercanvi entre presència i absència permet a Shiota oferir una relectura del passat des de l’evocació, amb una mirada cap a la contemporaneïtat.

L’exposició, que va obrir les seves portes el 22 de març i continuarà fins al 23 de juny de 2024, és una oportunitat única per experimentar la fusió de dues visions artístiques que transmeten poderosos missatges sobre la vida, la mort i la memòria.