Els Secrets Darrere dels Tipus de Lletra del Macintosh: La Història de Susan Kare

Susan Kare és una dissenyadora gràfica nord-americana nascuda el 5 de febrer de 1954 a Ithaca, Nova York. Coneguda com una de les pioneres del disseny d'interfícies gràfiques d'usuari, Kare ha tingut una influència duradora en la manera com interactuem amb els ordinadors personals.

Susan Kare: L’Artista que va Fer els Ordinadors Apple Atractius i Fàcils d’Usar

Susan Kare és una dissenyadora gràfica nord-americana nascuda el 5 de febrer de 1954 a Ithaca, Nova York. Coneguda com una de les pioneres del disseny d’interfícies gràfiques d’usuari, Kare ha tingut una influència duradora en la manera com interactuem amb els ordinadors personals.

Després d’obtenir una llicenciatura en arts al Mount Holyoke College i un doctorat en belles arts a la Universitat de Nova York, Kare va començar la seva carrera professional en el camp del disseny. El seu treball més destacat va arribar a principis dels anys 80 quan va ser contractada per Apple Inc. per formar part de l’equip que desenvolupava el Macintosh original.

Contribucions a Apple

Kare va ser responsable de dissenyar moltes de les primeres icones d’interfície d’usuari per al Macintosh, que van ajudar a definir l’aspecte visual i la facilitat d’ús del sistema operatiu. Entre les seves creacions més famoses es troben la icona de la paperera, l’icona de la carpeta, el símbol del disc flexible, i l’icona del sistema en «bomba» que indicava un error greu. Aquestes icones no només eren innovadores per la seva època, sinó que també eren altament intuïtives, permetent als usuaris entendre la funcionalitat dels elements sense necessitat de formació prèvia.

A més de les icones, Kare va dissenyar diversos tipus de lletra per al Macintosh, incloent Chicago, Geneva i Monaco. Aquests tipus de lletra bitmap van ser dissenyats per ser llegibles en les pantalles de baixa resolució dels primers ordinadors, contribuint a una experiència d’usuari més agradable i eficaç.

Treball Post-Apple

Després del seu treball amb Apple, Kare va continuar la seva carrera com a dissenyadora independent. Va col·laborar amb altres empreses tecnològiques importants, com ara Microsoft, IBM, Sony Pictures i Facebook. Per a Microsoft, va dissenyar algunes de les icones per a Windows 3.0 i elements gràfics per a la seva suite de programari.

També va treballar amb IBM en la creació de gràfics i tipografia per al sistema operatiu OS/2. A Facebook, Kare va dissenyar els populars regals virtuals que els usuaris podien enviar-se entre si, mantenint la seva influència en la cultura digital contemporània.

Filosofia de Disseny

Kare és coneguda per la seva filosofia de disseny centrada en l’usuari. Creu fermament que el bon disseny ha de ser funcional i estèticament agradable, però sobretot accessible i fàcil d’entendre. La seva capacitat per combinar simplicitat amb eficàcia ha estat un factor clau en el seu èxit i la seva duradora influència en el disseny d’interfícies gràfiques.

Reconeixement i Llegat

El treball de Susan Kare ha estat reconegut amb diversos premis i honors al llarg dels anys. La seva influència es pot veure en l’ús generalitzat d’icones i elements gràfics en totes les formes de tecnologia digital actual. Kare continua sent una figura respectada i admirada en el camp del disseny gràfic, i el seu llegat continua viu en cada pantalla d’ordinador i dispositiu mòbil que fem servir.

La seva capacitat per crear dissenys que són tant funcionals com estèticament agradables ha ajudat a definir el món de la interfície gràfica d’usuari, deixant un impacte que perdura fins avui.

Com Susan Kare va Canviar la Història d’Apple amb les seves Icones Inoblidables

@twosstudio

In the third episode of the ‘Graphic Designers You Should Know About in 50 Seconds’ series we talk about the designer that made Macintosh smile: Susan Kare Our goal with this series is to introduce you to some of the most prominent figures in the world of graphic design in just a few seconds. Is there a graphic designer you’d like to see featured in this series? #susankare #graphicdesign #graphicdesigner #branding

♬ original sound – Twos studio